Bangó Margit kiadványok, érdekességek ITT.
Bangó Margit kiadványok a Libri oldalán.
Bangó Margit érdekességek a Lira.hu-n.
A polc.hu-n is találsz Bangó Margithoz kapcsolódó kiadványok
Desszert: Madártej
Hozzávalók: 1,5l tej, 6 tojás, 15 dkg cukor, liszt, vanília, só
Recept: Tojásfehérjéből 5dkg cukorral kemény habot verünk. A tej felét felforraljuk és a habból galuskákat szaggatunk bele, lassú tűzön főzzük, idővel megforgatjuk. Amikor elkészült kiszedjük és félretesszük. A tejhez hozzáöntjük a másik felét, vanília rudat törünk hozzá, egy csipet sót hintünk bele és felforraljuk. Tojások sárgáját eldolgozzuk a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel, néhány kanál tejjel hígítjuk és a tejbe csurgatjuk. Kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Félre húzzuk, kiszedjük belőle a vaníliát, lehűtjük és beletesszük a galuskákat. Tálalásig jól lehűtjük.
Én is pont így készítem !
VálaszTörlés