Hozzávalók:
- 1 gyöngytyúk
- leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, karalábé,1 nagy krumpli)
- ételízesítő
- egészbors
- só
Elkészítés:
A gyöngytúkot feldaraboljuk, a húst jól megmossuk, majd egy nagyobb lábasba tesszük, és felöntötjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Jól felforrázzuk, majd leöntjük róla a forrázott lét, a húst többször megmossuk, és újra felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk készíteni. Hozzáadjuk a megmosott, megpucolt zöldségeket, ételízesítőt, valamint egész borsot.
Lassú tűzön főzzük kb 3-4 órán keresztül minimum, a felesleges habot a leves tetejéről közben mindig eltávolítjuk hogy a levesemnek arany színe legyen.
Igazi húslevesbe nem kell ételízesítő!
VálaszTörlés